Baba ghanough (auberginepuree met sesampasta)

09/06/11 om 15:04 - Bijgewerkt om 15:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 3 grote aubergines
  • het sap van 1 citroen
  • cayennepeper
  • zout
  • olijfolie

Voor de tehina:

  • 1 potje sesampasta (ongeveer 100 g)
  • 2 eetlepels sesampasta
  • 5 teentjes verse knoflook
  • witte peper en zout
  • scheutje room (eventueel)

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in grote plakken en leg ze onder de grill tot ze gaar zijn. Haal er de pel af en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Maak ondertussen de tehina. Meng de sesampasta met de sesamolie. Hak de knoflook fijn en meng onder de pasta. Kruid met peper en zout en leng eventueel aan met room als de pasta te dik is.

Roer de tehina onder de fijngeprakte aubergines en kruid met citroensap, cayennepeper en zout. Serveer met een scheut olijfolie op een groot bord en geef er krokant gebakken brood bij.

Lees meer over:

Onze partners