Baba au Rhum

10/06/11 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

Voor het deeg:

  • 2 eieren
  • 200 gram suiker
  • 5 cl melk
  • 50 gram boter
  • 400 gram bloem
  • 1 pakje bakpoeder

Voor de siroop:

  • Â1/2 liter water
  • 1 kop poedersuiker
  • 30 cl oude rum
  • 1 of 2 vanillestokjes
  • enkele gekonfijte kersen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C. Klop de volledige eieren met de suiker. Wanneer het mengsel schuimt, doet u er de melk bij, de gesmolten boter en de bloem. Goed roeren, tot u een heel glad deeg heeft. Doe er op het laatste moment de gist bij en klop krachtig. Bestrijk de babavorm met boter, giet het deeg erin en plaats in de oven. Laat gedurende ongeveer 30 minuten bakken (th. 7, 180°C). Wanneer de baba gebakken is, steek je er het lemmer van een mes in: het moet droog naar buiten komen. Laat afkoelen.

De siroop: meng het water met de suiker en een in de lengte doormidden gesneden vanillestokje. Voeg de rum toe en verwarm de siroop tot hij bijna kookt. Doordrenk het gebak met de siroop. Nadat het de eerste laag heeft opgenomen, overgiet u het nog enkele keren, tot het volledig doordrenkt is. Vergeet de morellen of gekonfijte kersen niet.

Tip: Om het deeg licht te maken, moet je het lang kloppen, zodat het lucht opneemt. Om de baba goed te doordrenken en vochtig te maken, zorg je dat de rumsiroop elke keer zeer heet wordt uitgegoten.

Lees meer over:

Onze partners