Baba au rhum

09/06/11 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:30

Geef je waardering

Baba au rhum

Ingrediënten

Voor 4:

  • 250 g bloem
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 5 eieren
  • 10 g gist
  • snuif zout
  • 25 g suiker of honing

Voor de siroop:

  • 1 l water
  • 600 g suiker
  • eventueel rum, citroen, sinaasappel
  • 100 g rozijnen geweekt in 3 dl rum

Voor de opgeklopte room:

  • 50 cl room
  • 15 g suiker

optioneel: vanille

Bereidingswijze

Meng bloem, 2 eieren, suiker en gist tot een homogene massa. Werk er een voor een de andere eieren door. Voeg op het laatst het zout en de boter toe. Meng goed.

Smeer de vormpjes in met boter en vul tot de helft met het lopende deeg. Laat een half uur rusten en rijzen op kamertemperatuur. Bak in de oven op 180°C gedurende 15 à 20 minuten. Laat even afkoelen en haal de baba's uit de vorm.

Maak de siroop door water en suiker te laten inkoken. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Koel de siroop af tot 60°C en dompel er de afgekoelde baba's in tot ze verdubbeld zijn in omvang. Snij ze in tweeën, besprenkel met wat rum en serveer samen met de rozijnen en de opgeklopte room.

Lees meer over:

Onze partners