Baars op Spetze wijze

09/06/11 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 zeebaars (of dorade)
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 8 grote aardappelen
  • 1 niet te grote courgette
  • 4 rijpe tomaten, gepeld en in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 2 eetlepels geplette kappertjes
  • 1 handvol venkelzaadjes
  • 1 witte ui
  • 1/2 bosje bieslook
  • 2 teentjes look
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 snuifje oregano
  • peper, zout en koriander

Bereidingswijze

Bestrijk de vis met zout en leg hem in de koelkast. Snijd de ui in kleine stukjes en laat ze aanbruinen in een pan. Snijd ook de bieslook in kleine stukjes, en laat even meestoven met de uien voor je er de tomaten aan toevoegt. Roer goed om en overgiet met de witte wijn. Voeg de kruiden toe en laat het gerecht rustig sudderen tot je een smeuïge saus verkrijgt.

Bedek de bodem van een ovenschotel met een fijne laag saus. Leg de vis erop, bedek met de rest van de saus en voeg nog een scheutje olijfolie toe. Zet 20 tot 30 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) in een oven van 200°C. Maak dit gerecht compleet met in olijfolie gefruite aardappeltjes en dunne courgetteschijfjes die je eveneens in olijfolie aanbakt. En bestrooi de courgettes een minuut voor je ze uit de pan haalt met verse koriander. Serveer warm of lauw.

Onze partners