Axoa van rund

© Getty
Voor 6 personen
  • 800 g rundfilet
  • 5 rode paprika’s
  • 1 ui
  • zout
  • peper
  • olie
  • 3 à 4 dl kalfsfond
  • piment d’Espelette
Bereiding
  1. Haal de paprika’s uit de koelkast en pel ze terwijl ze nog goed koud zijn met een dunschiller. Snij in twee en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukjes. Pel de ui en hak fijn. Bak de ui en paprika in wat olie in een sauteerpan en voeg er de kalfsfond bij. Laat sudderen op laag vuur.
  2. Snij het vlees met een mes in dunne reepjes. Bak 10 minuten voor het opdienen de vleesreepjes snel in een koekenpan en voeg ze dan bij de groenten in de sauteerpan. Laat alles nog even sudderen. Proef en breng de axoa van rund op smaak met piment d’Espelette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content