Avodado, nori en notencreme op toast

24/03/17 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:30

Elk van deze ingrediënten is een superster: avocado's bevatten gezonde vetten, nori is rijk aan mineralen en in paranoten zit veel selenium om je immuunsysteem te ondersteunen.

Avodado, nori en notencreme op toast

© Superfood ontbijt

Geef je waardering

Bereidingswijze

VOOR 3 PERSONEN

  • 6 sneetjes quinoa-superzaadbrood of een goede kwaliteit brood uit de winkel
  • Anderhalve avocado, in plakjes
  • 9 kerstomaten, in plakjes
  • 3 el norizeewier, gescheurd
  • 1 el sesamzaad
  • een paar takjes basilicum

NOTENROOM

  • 115 g paranoten
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie

Bereiding

1. Doe voor de notenroom de ingrediënten in een blender of keukenmachine en draai ze tot een pasta.

2. Stop het apparaat zo nodig af en toe om de wand af te schrapen. Voeg beetje bij beetje 2 eetlepels heet water toe tot je een dikke room hebt. Breng die op smaak met zout en peper.

3. Rooster het brood en besmeer het met notenroom. Beleg met avocado, tomaat, nori, sesamzaad en basilicum.

Dit is een recept uit het boek Superfood ontbijt, boordevol lekkere en gezonde ontbijtrecepten.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info