Australische riesling met gebakken tong

10/06/11 om 12:47 - Bijgewerkt om 12:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout
  • kerriepoeder
  • 4 sinaasappels
  • suiker
  • 200 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 12 tongfilets
  • 12 langoustines

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snij in kleine dobbelstenen en bak in olijfolie en boter. Kruid met peper, zout en kerriepoeder. Pers de sinaasappels boven een pan, breng het sap aan de kook en laat tot een derde inkoken. Werk op met een scheut olijfolie, kruid met peper, zout en suiker. Maak de spinazie schoon en stoof met een fijngehakte sjalot in boter. Plooi de tongfilets in drieën en bak 1,5 minuut in boter. Pel de langoustines en bak ze anderhalve minuut op hevig vuur in boter. Kruid met peper en zout. Serveer meteen.

Onze partners