Australische rib-eye met gegrilde groenten en olijfboter

10/06/11 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:37

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 Australische rib-eyes
  • een assortiment groenten naar keuze

Voor de olijfboter:

  • 250g echte boter
  • 10 zwarte olijven
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 10g paprikapoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zorg voor het bereiden van de olijfboter dat de boter op kamertemperatuur is. Hak de olijven en de tomaatjes fijn en meng die met alle overige ingrediÃ"nten door de boter. Rol tot een worstje in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast of vries kort aan. Kruid het vlees met vleeskruiden en laat dit 5 minuten grillen boven hete kolen. Laat het daarna rusten. Intussen rooster je de groenten. In feite zijn alle groenten geschikt voor de barbecue, maar harde groenten kun je beter vooraf beetgaar koken in bouillon of water. Wortel, bloemkool, venkel, broccoli, artisjok, maïskolf en asperges zijn heerlijk op de barbecue. Wrijf de groenten voor het grillen in met vleesmarinade en kruidenolie. Kruid extra met barbecuekruiden en rooster zo'n 5 minuten met een hoog geplaatst rooster voor een lagere temperatuur. Gebruik een speciaal groenterekje voor de barbecue. Bedek het vlees met twee à drie schijfjes boter en dien op met de groenten.

Variatie:

Rib-eye is een tussenribstuk uit AustraliÃ", maar ook vlees uit Nieuw-Zeeland of Ierland is zeer geschikt.

Lees meer over:

Onze partners