Australische lamsbout met groenterijst

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 lamsbout van 1 kg

1 el fijngehakte verse tijm

2 gepelde knoflookteentjes

2 eetlepels Belolive Olijfolie Extra Vierge

100 g Belolive Bakken en Braden

250 g losse Bosto 8 Min. Snelkookrijst

2 wortelen

1 selderstengel

1 ui

peper en zout

1 blik (200 g) Bonduelle Tuinboontjes Extra Fijn A l’ EtvuĆ©e

Warm de oven voor op 200Ā°C. Doe de olijfolie in een kommetje, knijp de knoflook erin en roer met de tijm, peper en zout tot een papje. Strijk er de lamsbout mee in. Smelt 100 g boter in een braadslee, leg er de bout in en bak hem Ā± 45 min. in de oven zodat de bout nog roze is. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de wortelen, ui en selder schoon, snijd de groenten in blokjes en fruit ze gaar in de boter.Warm op het einde de tuinboontjes mee en kruid met peper en zout. Roer de groenten door de gare rijst en houd warm. Neem de lamsbout uit de oven en laat hem onder alu-folie even rusten alvorens je hem in plakken snijdt. Giet de braadjus van de lamsbout in een pannetje, schraap de aanbaksels los met een scheutje heet water en giet ze erbij. Even kort opkoken. Het lamsvlees opdienen met de groenterijst en de saus.

Tip: het vlees wordt nog lekkerder wanneer je er een paar kerfjes in snijdt en daarin het olie/kruidenmengsel strijkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content