Aussie salad

09/06/11 om 08:22 - Bijgewerkt om 08:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 200 g struisvogelfilet
  • 200 g gerookt spek, in blokjes gesneden
  • 1 ui
  • 0,5 dl witte wijnazijn met dragon
  • peper en zout
  • 1 dl room
  • 10 blaadjes verse dragon
  • 4 blaadjes filodeeg
  • 1 eierdooier
  • 1/2 ijsbergsla
  • enkele blaadjes witloof

Bereidingswijze

De eierdooier met een weinig water opkloppen en over het filodeeg strijken. Het deeg in een vorm doen en tot krokante korfjes bakken in de oven. De struisvogelfilets in reepjes snijden en bakken in boter. Kruiden met verse peper en zout, en witte wijnazijn met dragon toevoegen. De spekreepjes samen met het versnipperde uitje bakken en mengen met de reepjes struisvogelvlees. Room toevoegen en kort laten inkoken, zodat de smaken vermengen.

De korfjes filodeeg in het midden van de borden plaatsen en vullen met snippers ijsbergsla. Dragonblaadjes door de mengeling van struisvogelvlees en spek roeren en dit alles over de sla in de korfjes verdelen. Afwerken met sla- of witloofblaadjes.

Lees meer over:

Onze partners