Auberginetaart met paprika's en ansjovis

10/06/11 om 14:42 - Bijgewerkt om 14:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 6 aubergines
  • 50 ansjovisfilets
  • 4 rode paprika's
  • fleur de sel
  • peper
  • extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Snij de aubergines in dikke plakken van 1 à 2 cm. Bak ze in olijfolie in een koekenpan. Laat uilekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout. Bak de paprika's 20 minuten in de oven op 200°C. Haal uit de oven en dek af met plasticfolie. Pel ze en snij in grote, min of meer rechthoekige vlakken naargelang hun vorm. Smeer een tian in met olijfolie. Leg in de tian 1 laag aubergine, daarop 1 laag paprika, vervolgens 1 laag ansjovis. Ga zo door tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag aubergine. Kruid met peper en zout. Dek goed af met plasticfolie. Leg een gewicht op de terrine. Zet 12 uur in de koelkast vooraleer op te dienen.

Onze partners