Aubergineflapjes met feta, koriander en kruidige cottagecheese

14/06/11 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:56

Geef je waardering

Aubergineflapjes met feta, koriander en kruidige cottagecheese

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 25 g geroosterde pijnboompitten
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 100 g feta
  • 2 vellen uitgerold bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 tl papaverzaad

Voor de raita:

  • 1/4 komkommer
  • 6 radijzen
  • 2 el fijngehakte munt
  • 200 g cottagecheese
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Snipper de ui en knoflook, snij de paprika's fijn. Doe in de pan met het venkelzaad en fruit tot de groenten zacht zijn. Snij intussen de aubergine in kleine blokjes. Haal de groenten uit de pan en doe in een kom. Verhit de resterende olijfolie en bak de aubergine gaar. Voeg toe aan de groenten.

Snij de abrikozen fijn en doe eveneens bij de groenten, evenals de pijnboompitten en koriander. Kruid met peper en zout. Verkruimel de feta en roer voorzichtig door het groentemengsel. Snij 4 cirkels van ca. 15 cm uit het bladerdeeg. Verdeel het groentemengsel over één helft van de cirkels en bestrijk rondom met ei.

Vouw de flapjes toe en bestrijk de bovenkant met ei. Besprenkel met papaverzaad en bak 20 minuten 200°C. Schil en ontpit de komkommer, snij nadien in fijne brunoise. Hak ook de radijzen fijn. Meng de groenten, munt en cottagecheese. Kruid met peper en zout. Serveer de groenteflapjes meteen met de raita en een frisse groene salade.

Kooktijd: 45'

Onze partners