Aubergine curry

09/06/11 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 750 g aubergines, liefst kleine oosterse die minder waterrijk zijn
  • 1/4 kop plantaardige olie
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 6 zwarte peperbollen
  • 2,5 cm gember, fijngesneden
  • 1/2 theelepel paprika of chilipoeder
  • 2 soeplepels gesneden korianderblaadjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • sap van een 1/2 citroen

Bereidingswijze

De schoongemaakte aubergines in blokjes snijden. De olie opwarmen in een pan, de kruiden toevoegen en kort bakken. De tomaten en aubergines in de pan doen en kruiden met zout. De groenten 5 minuten roerbakken, gember en citroensap bijvoegen, de pan afdekken en laten sudderen op een klein vuurtje. Het gerecht versieren met korianderblaadjes.

Onze partners