Aspic van zalm en rode peper

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

500 gram verse zalmfilets zonder vel

2 mini-kooltjes of 10 koolblaadjes

200 gram aardappelen (rates)

1 eetlepel roze peper

1 bosje dille

zout

peper

gelatine

een cakevorm

Pocheer de zalmfilets gedurende 15 minuten in heet water met zout. De bouillon mag nooit koken en het binnenste van de zalm moet rauw blijven. Giet het kookwater weg. Laat de zalmfilets uitdruipen en maak de laagjes los. Blancheer de koolbladeren en kook de ongeschilde aardappelen. Breng 1 liter water aan de kook. Neem van het vuur en laat het bosje dille 15 minuten in het water trekken. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schik de roze peper op de bodem van de vorm, plaats de koolblaadjes eromheen en vul met de stukken zalm en de in blokjes gesneden aardappelen.

Laat de gelatine in het dillewater smelten en dan afkoelen. Giet de gelei in de cakevorm. Laat vier uur opstijven in de koelkast. Houd de vorm enkele seconden in zeer heet water en ontvorm op een serveerschotel. Dien op met enkele sneetjes geroosterd boerenbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content