Aspergesoep met garnalen en basilicumolie

28/06/12 om 12:24 - Bijgewerkt om 12:24

Geef je waardering

Aspergesoep met garnalen en basilicumolie

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 bussel groene asperges
  • 1 bussel witte asperges
  • 2 preien
  • 1 wortel
  • 1 stengel witte selderij
  • 1 laurierblaadje
  • enkele takjes peterselie
  • 1,5 l water
  • 25 g boter
  • 1 dl room
  • 150 g gepelde Noordzeegarnalen
  • peper en zout

VOOR DE BASILICUMOLIE:

  • 1 bosje basilicum, enkel blaadjes
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze

Was de asperges en breek er de uiteinden af. Snij de groene bladeren van de preien. Doe al deze afsnijdsels in een grote pan, samen met de wortel, selderij, laurier en peterselie. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 30 min. Pruttelen. Zeef nadien deze bouillon. Smelt de boter in een andere pan. Snij de asperges en preien fijn. Fruit in de boter. Giet er 1 l bouillon bij en kook de groenten gaar.

Mix de soep nadien fijn met de room. Kruid met peper en zout, duw door een zeef. Maak de basilicumolie door de basilicumblaadjes fijn te mixen met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel de aspergesoep over kommen of borden. Werk af met garnalen en basilicumolie.

Lees meer over:

Onze partners