Aspergesoep met eendenborst, topinamboer en kervel

10/06/11 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 bot witte asperges
  • 1 bot groene asperges
  • 1,2 liter gevogelte- of groentebouillon
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 middelgrote topinamboers
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • 150 gram gerookte eendenborst
  • kervelpluksels

Bereidingswijze

Schil de witte en groene asperges en snijd ze in stukken van 3 cm. Houd een vierde apart en doe de rest bij de bouillon. Breng aan de kook en laat in ongeveer 15 minuten garen. Mix de soep fijn en kruid met peper, zout en een snuifje noormuskaat. Borstel de topinamboers schoon en snijd ze ongeschild in blokjes van 1 cm dik. Bak ze samen met de rest van de asperges krokant in olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout. Schenk de soep in vier kommetjes en verdeel er de gebakken groenten over. Snijd het vet van de eendenborst en trek het vlees in stukken. Strooi over de soep en werk af met kervelpluksels en een draai van de pepermolen.

Lees meer over:

Onze partners