Asperges met mosterdsaus

08/06/11 om 16:52 - Bijgewerkt om 16:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 bokaal Bonduelle groene asperges, uitgelekt
  • 1 bokaal Bonduelle witte asperges, uitgelekt
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl Tongerlo Dubbel Blond 6°
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels niet te scherpe mosterd
  • zout en peper
  • 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
  • eventueel bindmiddel

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en verwarm de in stukjes gesneden asperges hierin door en door. Schep de asperges uit de pan en houd ze warm. Giet de bouillon en het bier in de pan en klop er de room en de mosterd door. Laat de saus enkele minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout en doe er op het laatste moment een deel van het bieslook bij. Bind de saus indien nodig met een beetje bindmiddel. Schenk de saus over de asperges en bestrooi ze met de rest van het bieslook.

Tip: Lekker bij alle soorten gebraad, en extra feestelijk met een timbaaltje Bosto Ready Rice Long Grain of Basmati erbij.

Lees meer over:

Onze partners