Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus

10/06/11 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:29

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 40 gr boter
  • 2 sjalotjes
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 dl kookroom
  • versgemalen peper
  • 4 moten zalm van ca 150 gr per stuk
  • 2 eetlepels vers gehakte bieslook
  • 1 citroen

Bereidingswijze

Schil de asperges, verwijder de onderkant en kook gedurende 10-15 min. in water met een beetje zout, 1/2 theelepel suiker en helft van de boter tot ze gaarbeet zijn. Snipper intussen de gepelde sjalotjes en fruit ze aan in de rest van de boter. Blus af met de helft van de wijn en laat inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Giet de kook-room erbij en breng de saus op smaak met peper en zout. Houd de saus even warm.

Breng intussen de rest van de wijn en Â1/4 liter water aan de kook. Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en laat ze op een lage stand in het vocht 8 min. pocheren. Haal de asperges uit het kookvocht. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de 4 borden. Serveer de zalm erop. Roer de bieslook door de saus. Giet een beetje saus over de zalm en serveer de rest er apart bij. Garnecr met een plakje citroen en serveer met gekookte krieltjes.

Lees meer over:

Onze partners