Aspergeroomsoep

08/06/11 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bussel asperges
  • boter
  • 1,5 el bloem
  • 2,5 l groentebouillon
  • peper en zout
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 1,5 dl room
  • verse kervel

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon: pel de ui, trek de buitenste bladeren van de prei en schil de asperges. Snij ui, preiwit, selderij en drie vierde van de asperges grof. Smelt boter in een ruime pan en stoof er de groenten glazig in. Bestrooi met bloem, meng en laat even drogen op het vuur.

Voeg de bouillon toe, kruid met peper, zout en kruidentuil. Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef of mix ze fijn. Controleer de kruiding en werk af met room.

Snij de rest van de geschilde asperges in stukken van 3 cm en kook ze krokant in lichtgezouten kokend water. Werk er de soep mee af en versier met verse kervel.

Onze partners