Aspergeroomsoep

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

1 ui

1 preiwit

2 stengels bleekselderij

1 bussel asperges

boter

1,5 el bloem

2,5 l groentebouillon

peper en zout

kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)

1,5 dl room

verse kervel

Bereiding

1. Maak de groenten schoon: pel de ui, trek de buitenste bladeren van de prei en schil de asperges. Snijd ui, preiwit, selderij en drie vierde van de asperges grof. Smelt boter in een ruime pan en stoof er de groenten glazig in. Bestrooi met bloem, meng en laat even drogen op het vuur.

2. Voeg de bouillon toe, kruid met peper, zout en kruidentuil. Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef of mix ze fijn. Controleer de kruiding en werk af met room.

3. Snijd de rest van de geschilde asperges in stukken van 3 cm en kook ze krokant in lichtgezouten kokend water. Werk er de soep mee af en versier met verse kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content