Aspergerolletjes met gerookte zalm

Aspergerolletjes in een sneetje gerookte zalm, met een heerlijk sausje op basis van yoghurt en mierikswortel erbij. Smakelijk.

Voor 4 personen
  • 1,2 kg groene asperges
  • 1 el suiker
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 250 g yoghurt
  • 50 g mayonaise
  • 1 à 2 tl mierikswortel
  • 2 el fijngehakte dille
  • 200 g gerookte zalm
  • enkele plukjes dille voor de afwerking
Bereiding
  1. Breek de uiteinden van de asperges af en schil het onderste gedeelte van de asperges. Kook de asperges 4 minuten in kokend gezouten water met de suiker. Roer de olijfolie, 2 of 3 eetlepels citroensap, peper en zout door elkaar.
  2. Laat de asperges uitlekken, schik op een schotel en lepel er de vinaigrette over. Laat 15 minuten marineren. Meng de yoghurt, de mayonaise, de mierikswortel en de fijngehakte dille door elkaar. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  3. Rol enkele asperges in elk sneetje gerookte zalm. Werk de aspergerolletjes in gerookte zalm af met een toefje yoghurtsaus en serveer de rest van de asperges apart. Versier met plukjes dille en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content