Arvanitiko (hoevekip met amandelen)

10/06/11 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 flinke hoevekip
  • 1 kopje blanke amandelen, gebakken en geplet
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 kopje olijfolie
  • 4 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el cognac
  • zout en peper
  • 1 kopje olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de kip in zes stukken. Verwarm de olie in een ovenpan met dikke bodem. Bak de stukken kip zo'n 10 minuten tot het vlees aan alle kanten is gebruind. De warmte in de pan blussen met wijn en cognac. De amandelen, de tomaten en de knoflook toevoegen. Kruiden met zout en peper en indien gewenst een weinig water in de pan gieten. De pan afdekken en 1,5 uur in een oven van 160° C zetten.

Lees meer over:

Onze partners