Artisjokken op Italiaanse wijze

13/04/16 om 09:37 - Bijgewerkt om 14:03

Artisjokken op Italiaanse wijze

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 600 g artisjokharten in olijfolie
  • 3 sneetjes Italiaanse rauwe ham
  • 1 el kappers
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 el balsamicoazijn
  • 30 g Parmezaanse kaas, in één stuk
  • peper van de molen en zout

Bereidingswijze

Laat de artisjokken uitlekken, halveer en doe in een slakom. Snij de ham in reepjes en voeg toe aan de artisjokken. Doe er ook de kappers en olijven bij. Sprenkel er de balsamicoazijn over en kruid met peper en zout. Meng goed en schik op 4 diepe borden. Snij de Parmezaanse kaas in schilfers met een dunschiller en verdeel over de salade. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners