artisjok- en broccoliragout

09/06/11 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Tomatencoulis:

  • 400 gram tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode bieten
  • xeresazijn
  • knoflook
  • tijm en laurier

Vinaigrette van rode basilicum:

  • 2,5 dl arachideolie
  • 0,5 dl rodewijnazijn
  • 20 gram rode basilicum

Oreganocroustade:

  • 200 gram sjalot
  • 50 gram zuring
  • 50 gram spinazie
  • 1 bundel oregano
  • 80 gram weidepaddestoelen
  • filodeeg
  • 1 ei
  • olijfolie
  • 150 gram 'sweet bite' paprika

Groenteragout:

  • 1 broccoli
  • 4 artisjokbodems
  • 1 citroen
  • bieslook

Bereidingswijze

Het vruchtvlees van de rode paprika's met 1/2 liter water koken onder deksel tot het vocht is verdwenen.

De bieten in stukken snijden en met olijfolie, peper en zout, in gesloten zak (alufolie of bakpapier) 1 uur in de oven plaatsen (110°C). De biet met paprika's vermalen en zeven. De tomaten snijden, mixen en met de mousse van paprika en biet, suiker, knoflook, een scheutje xeresazijn, tijm en laurier 20 min. onder deksel laten sudderen en zeven. De arachideolie met rodewijnazijn, fijngehakte basilicum, peper en zout kloppen.

Croustade: de sweet bite-paprika's schillen, snijden en met olijfolie in gesloten zak 30 min. in de oven (170°C) garen.

Zuring en spinazie schoonmaken, fijnhakken en met olijfolie pureren. Sjalotten hakken en 30 min. stoven onder deksel. Champignons toevoegen, kort bakken, fijnhakken en zuring- en spinaziebrij en oregano toevoegen. Kruiden en omroeren. Boterpapier insmeren met olijfolie. Hierop vier plakjes filodeeg (10x10 cm) leggen, bestrijken met eigeel en besmeren met groentefarce. Toedekken met plakjes filodeeg, die door opgeklopt eiwit zijn gehaald. 15 minuten in een oven van 180° C zetten. Artisjokbodems in citroenwater dompelen, snijden en met olijfolie, peper en zout in een zak 20 min. in een oven van 170° C garen. Broccoliblokjes blancheren. De croustades uit de oven halen, in ruitvorm snijden en bestrijken met sweet bite-paprika.

Recept: Jan Van Den Bon

Onze partners