Artisjok-avocadosalade met krab royale, spiesje van langoustines, krokant koekje met ganzenlever en kaviaar

10/06/11 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 8 langoustines
  • 160 g verse schoongemaakte krab
  • 4 artisjokken
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 appel Granny Smith
  • 4 ronde koekjes van Japans deeg of feuille de brik 16 fijne schijfjes ganzenlever
  • 1 eetlepel kaviaar
  • 2 eetlepels appelbalsamico of gewone aceto balsamico
  • 2 eetlepels limoenolijfolie
  • 1 citroen
  • 1 bosje bieslook
  • 4 blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels room
  • 4 gemengde hoopjes salade (mengeling van raketsla, misuma, rode Italiaanse salade)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 1/2 eetlepel rode-wijnazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

De langoustines pellen en het darmkanaal verwijderen. De artisjokken schoonmaken en gaarkoken in water met citroen, azijn, peper, zout en olijfolie. De artisjokbodems en het vlees van de avocado's in blokjes snijden en kruiden met peper, zout, citroensap en olijfolie. Meng deze salade met de schoongemaakte krab, fijngesneden basilicum en bieslook. Steek vier ronde koekjes uit het deeg en bak de plakjes 2 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Beleg de koekjes met de fijnversneden ganzenlever en kruid met peper en zout. Was en droog de slasoorten en kruid met peper en zout. Voeg 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel hazelnootolie en 1/2 eetlepel rode-wijnazijn toe. Vermeng de room met de kaviaar, een weinig citroensap en peper van de molen. Bak de langoustines in olijfolie en kruid met peper en zout. Schik de krabsalade in het midden van de borden. Leg daar de langoustines op, schik daarop de salade. Hier weer bovenop komt het ganzenleverkoekje. Lepel de kaviaarcrème rond het gerecht en besprenkel met limoenolijfolie en appelbalsamico.

Onze partners