Arni giouvetsi (lam uit de oven)

09/06/11 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4 :

  • 1,2 kg lam met beenderen of 800 g vlees zonder beenderen
  • 1 ui
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl rode wijn
  • 400 g kritaraki (traanvormige Griekse deegwaren, eventueel te vervangen door macaroni)

Bereidingswijze

Het lamsvlees in stukken hakken. De tomaat in kokend water dompelen en huid en zaden verwijderen. Een flinke scheut olijfolie in een braadpan verwarmen en de in stukjes gesneden ui toevoegen. Als de groente begint te kleuren, de stukken lamsvlees in de pan doen en kort bakken aan alle kanten. Tomatenpuree, gehakt tomatenvlees, geperste knoflook, rode wijn en een scheut water toevoegen en alles in de oven zetten. Regelmatig omroeren. Na een uur de kritaraki in de braadslede bij het vlees doen en in de saus laten meekoken.

Lees meer over:

Onze partners