Appeltatin in de pan

10/06/11 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:57

Geef je waardering

Appeltatin in de pan

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 à 4 appelen
  • 1 scheutje citroensap
  • 40 g zachte boter
  • Fijne kristalsuiker
  • 100 à 150 g bladerdeeg

Bereidingswijze

Schil de appelen en snij ze in partjes van 1 cm dik. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren. Neem een pan met antiaanbaklaag die in de oven mag. Boter bodem en zijkanten goed in. Bestrooi met kristalsuiker. Schik de stukjes appel op de bodem van de pan in de vorm van een spiraal. Bestrooi opnieuw met kristalsuiker. Zet op het vuur en laat 5 à 6 min. garen, eerst op hoog vuur, daarna zachter. De bodem van de pan en de onderkant van de appelen moeten karamelliseren.

Snij een cirkel uit het bladerdeeg (even groot als de bovenkant van de pan), prik er gaatjes in met een vork. Leg de cirkel bovenop de pan en haar inhoud. Vouw met uw vingers de overtollige randjes naar de binnenkant. Zet 15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal uit de oven, laat afkoelen en draai de taart om op een bord. Serveer met een bolletje vanille- of kaneelijs, of (klassieker) met slagroom.

Lees meer over:

Onze partners