Appeltaartje met amandelijs

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

1 pakje bladerdeeg uit de diepvries (250 g)

4 appelen Golden Delicious

1/2 l melk

120 g suiker

een vanillestokje

2 eieren

45 g zetmeel

een mespunt kaneel

strooisuiker

Breng de melk, de helft van de suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook. Klop de eieren, de rest van de suiker en het zetmeel door elkaar. Giet een gedeelte van de kokendhete melk al kloppende over het eiermengsel. Doe alles bij elkaar in de kookpot. Aan de kook brengen en kort laten koken tot het mengsel begint te dikken. Het vanillestokje verwijderen en de banketbakkerscrème snel laten afkoelen (bijvoorbeeld in een koudwaterbad met enkele ijsblokjes).

Ondertussen het bladerdeeg uitrollen en in cirkels snijden met een diameter van zo’n 15 cm. Met een vork inprikken. De appelen schillen, de klokhuizen verwijderen en het vruchtvlees in schijfjes snijden. De banketbakkerscrème op het bladerdeeg strijken tot ongeveer twee centimeter van de rand. Hierop de appelschijfjes schikken. Parfumeren met kaneel en de taartjes 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C zetten (de randen moeten een beetje gerezen zijn). De taartjes bestrooien met suiker en nog 5 à 10 minuten in de oven zetten. De appeltaartjes opdienen met bolletjes amandelijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content