Appeltaart

Dit is een recept voor een gemakkelijke appeltaart die iedereen lekker vindt. De amandelschilfers bovenop maken het gebak onweerstaanbaar.

Voor 8 personen
  • 150 g bloem
  • 1 ei
  • 90 g suiker
  • 75 g boter
  • 2 middelgrote appelen, geschild en in partjes
  • 3 dl melk
  • 3 afgestreken el vanillepuddingpoeder (bv. Imperial)
  • 2 afgestreken el suiker voor de vanillepudding
  • amandelschilfers en suiker voor de versiering
Bereiding
  1. Meng bloem, suiker, ei en boter op kamertemperatuur en kneed tot een homogeen deeg. Laat afgedekt 15 minuten rusten. Bekleed een taartvorm met een diameter van 20 cm met boterpapier en smeer in met boter. Rol het deeg uit en schik het in de bakvorm, zodat er een rand is van ongeveer 3 cm deeg.
  2. Bereid de vanillepudding: meng melk en poeder, breng al roerend tot tegen het kookpunt, haal van het vuur en voeg suiker toe. Giet de vanillepudding op de rauwe taartbodem, schik er in waaiervorm de partjes appel op en strooi er de amandelschilfers en de suiker over. Bak de appeltaart 30 minuten op 180 Ā°C tot de randen goudbruin zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content