Appeltaart met amandelen en stevia

Voor 4:

Voor 4:

Voor de taartbodem:

200 gr boter

400 gr patisseriebloem

3 el stevia

1 eetlepel speculaaskruiden

2 eieren

Voor de vulling:

3 groene appels (granny smith)

3 dl room

6 eigeel

2 eetlepels stevia

50 gr amandelschilfers

Snij de boter in kleine blokjes. Doe de bloem, de stevia en de speculaaskruiden in een keukenrobot, meng tot een kruimelig deeg door geleidelijk aan de boter toe te voegen. Voeg de eieren toe en kneed even door. Rol het deeg uit tot een plak van enkele millimeter dik. Bedek een taartbodem van 26 cm met boterpapier en schik hierin het deeg. Duw de randen goed aan en snij het overtollige deeg weg.

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier op het deeg en vul de taartvorm met witte bonen of bakkralen. Bak de bodem gedurende 10 minuten blind. Haal de vulling eruit en bak nog 5 minuten verder af.

Schil de appels en snij in kleine blokjes. Verdeel deze over de taartbodem. Meng de room met de eigelen en stevia. Giet het eimengsel over de appelblokjes.

Bestrooi met amandelschilfers en bak de taart nog 35 minuten op 170°C.

Moeilijkheid: 2

Tijd: 1 uur 30′

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content