Appelsorbet en rozemarijnijs

10/06/11 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • platte koekjes (kletskoppen)
  • 1 kleine appel naar keuze
  • 4 takjes rozemarijn

Voor het rozemarijnijs:

  • 5 dl mix voor vanille-ijs (zie recept 'Coupe Professor')
  • 1 bos verse rozemarijn

Voor de sorbet:

  • 5 appelen naar keuze
  • sap van 1 citroen
  • 5 dl suikersiroop (gemaakt van 5 dl water en 200 g suiker)

Bereidingswijze

Maak eerst het rozemarijnijs. Breng de helft melk en de helft room aan de kook met twee takken rozemarijn en de vanille. Laat 30 minuten zacht trekken, zeef de massa en roer met de eierdooiers en de suiker tot een gebonden saus. Doe er 3 takken verse rozemarijn bij en zet een nacht in de ijskast. Zeef de massa en draai er ijs van.

Maak de appelsorbet. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Voeg het citroensap toe en mix tot een gladde puree. Voeg tijdens het mixen eventueel een scheut water toe. Meng de appelpuree met de suikersiroop en controleer eventueel met een Baumémeter of de suikerdichtheid ten minste 15° Baumé is. Draai tot sorbet in de ijsturbine.

Schik op de borden een bol sorbet tegen een bol rozemarijnijs. Leg tussenin een plat koekje. Versier de sorbet met julienne van appel en het ijs met een takje rozemarijn.

Tip

-Voor 1 liter sorbet van alcohol: 5 tot 6 dl alcoholische drank, 4 tot 5 dl suikersiroop.

-Een Baumémeter meet de dichtheid of concentratie van suiker in een vloeistof.

Lees meer over:

Onze partners