Appelsoep

10/06/11 om 09:00 - Bijgewerkt om 09:00

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 1 el margarine
  • 3 uien
  • 2 appelen
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 l water
  • 2 blokjes vetarme kippenbouillon
  • enkele sprietjes bieslook
  • 1 dl koffieroom of light room
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

Versnipper de ui en snijd één van de twee appelen in stukjes. Stoof appel en ui 5 minuten in margarine. Voeg water, currypoeder en bouillonblokjes toe en laat alles 15 minuten koken. Mix de soep. Steek met een uitsteekmesje bolletjes uit de tweede appel. Voor het opdienen van de soep voegt men de appelbolletjes en de room toe. Alles mengen. Klop een weinig eiwit los, bestrijk daarmee de rand van het soepbord en bestrooi met versnipperde bieslook of peterselie. Giet de hete soep uit in de borden.

Onze partners