Appelsoep

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 el margarine
  • 3 uien
  • 2 appelen
  • 1 kl currypoeder
  • 1 l water
  • 2 blokjes vetarme kippenbouillon
  • enkele sprietjes bieslook
  • 1 dl koffieroom of light room
  • 1 eiwit
Bereiding
  1. Versnipper de ui en snij een van de twee appelen in stukjes. Stoof appel en ui 5 minuten in margarine. Voeg water, currypoeder en bouillonblokjes toe en laat alles 15 minuten koken. Mix de soep.
  2. Steek met een uitsteekmesje bolletjes uit de tweede appel. Voor het opdienen van de soep voeg je de appelbolletjes en de room toe. Alles mengen.
  3. Klop een weinig eiwit los, bestrijk daarmee de rand van het soepbord en bestrooi met versnipperde bieslook of peterselie. Giet de hete appelsoep uit in de borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content