Appelgratin met amandelen

10/06/11 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 appels (Golden)
  • 3 eetlepels acaciahoning
  • 200 g room
  • 3 eierdooiers
  • 1 koffielepel maïszetmeel
  • 1 1/2 eetlepel amandelpoeder
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 30 g amandelschilfertjes
  • 2 eetlepels bloemsuiker

Bereidingswijze

De appels schillen en de klokhuizen verwijderen. Het vruchtvlees in stukken van 1 cm snijden. De honing opwarmen in een grote vuurvaste schotel (eventueel een snuifje kaneel toevoegen). De stukken appel al roerende opwarmen in de gekaramelizeerde honing. De slagroom mengen met de dooiers, 2 eetlepels fijne suiker, amandelpoeder en maïszetmeel. Het mengsel over de stukjes appel gieten. Bestrooien met amandelschilfertjes en 15 minuten in een warme oven plaatsen. Met bloemsuiker bestrooien en 5 minuten laten gratineren. Warm of lauw opdienen.

Bij de appelgratin kan men bolletjes ijs of een kommetje half opgeklopte slagroom serveren.

Lees meer over:

Onze partners