Appelflap met droge vruchten

10/06/11 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Geef je waardering

Appelflap met droge vruchten

Ingrediënten

Voor 6:

  • 300 g bladerdeeg
  • 1 eigeel

Voor de marmelade:

  • 100 g gemengde droge vruchten (rozijnen, abrikozen, bosbessen...)
  • 2 à 3 el rum of perenalcohol
  • 800 g stevige, knapperige appels
  • 1 flinke klont boter
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 snuifje kaneelpoeder

Bereidingswijze

Voor de marmelade: laat de droge vruchten weken in de alcohol, aangelengd met wat water. Laat ze goed uitlekken. Schil de appels en snij ze in achten. Smelt de boter in een pan en doe er de appelen bij. Dek af en laat 5 min. garen op een matig vuur. Roer om. Voeg suiker, uitgelekte droge vruchten en kaneel toe. Laat 20 min. garen met een deksel op de pan, op een zacht vuurtje. Roer geregeld. Laat afkoelen en giet (eventueel) overgebleven vloeistof af.

Snij het bladerdeeg in vierkanten van 15 cm. Schep de marmelade op één helft van het deeg, vouw dubbel en zorg dat de randen goed sluiten. Strijk met een borsteltje de bovenkant van elke appelflap in met eigeel. Bak 7 à 8 min. in de oven op 225°C.

Lees meer over:

Onze partners