Appelegels

09/06/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 1 pakje vanillepoeder
  • 2 grote appelen
  • sap van 1 citroen
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 stuk sukade (of schil)

Bereidingswijze

Neem een pan en doe er een glas water, de suiker, het citroensap en het vanillepoeder in. Zet de pan op een niet te hoog vuur. Laat de suiker oplossen totdat er zich een soort siroop vormt.

Schil ondertussen de appelen en snij ze doormidden. Verwijder de klokhuizen. Dompel de appelen onder in de siroop. Laat ze 5 minuten pocheren aan beide kanten. Draai ze voorzichtig, opdat ze niet zouden beschadigen.

Neem de halve appels uit de pan, laat ze uitlekken en schik ze op een schotel met de bolle kant naar boven.

Neem vervolgens de pijnboompitten en steek ze in de appelhelften zodat die op egeltjes gaan lijken.

Snijd de sukade in kleine stukjes en gebruik die als oogjes voor de egels.

De egeltjes worden best lauw of koud opgediend nadat je ze eerst nog met de rest van de siroop overgegoten hebt.

Lees meer over:

Onze partners