Appelcake naar grootmoeders recept

donderdag 01 januari 2009 om 18u36

Score

Ingrediënten

Nodig:
250 g zelfrijzend bakmeel
250 g boter
250 g suiker
3 eieren
2 appels

Bereidingswijze

De bloem en de suiker in een recipiënt doen en een kuiltje in het midden maken. De eieren in het kuiltje doen. De boter smelten en vermengen met de bloem, de eieren en de suiker. Roeren tot men een smeuïg deeg bekomt. De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in partjes snijden. De appels bij het beslag doen. Het beslag in een met boter ingesmeerde vorm storten en de cake in een matig warme oven bakken.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

Waardering

 

Reacties

libel | 15 september 2012

Om luchtige cake te bekomen altijd de eiwitten apart kloppen en op het einde toevoegen

Ongepast?

kristy | 1 maart 2012

Tip : eiwit apart kloppen met snuifje zout. Kommetje water in de oven zetten om een luchtige, smeuïge cake te hebben. 40 minuten bakken op 180°C. Is ook lekker met citroenrasp en 2 zakjes vanillesuiker.

Ongepast?

WVB | 30 september 2011

Met tagatesse gebruik ik altijd extra bakpoeder

Ongepast?

pla | 24 februari 2011

Mag ik de elektrische klopper gebruiken om te roeren?

Ongepast?

excalibur654321 | 9 februari 2011

Ik heb dit recept geprobeerd met Tagatose, lekker cake, maar hij is niet gerezen. Weet iemand wat ik moet doen om toch een luchtige cake met Tagatose te krijgen?

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties