Appelcake met melasse

10/06/11 om 09:45 - Bijgewerkt om 09:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1,8 dl melk
  • 2 el cognac
  • 1,5 tl ciderazijn
  • 250 g bloem
  • 1,5 tl dubbelkoolzure soda
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g witte suiker
  • 2 eieren
  • 250 g melasse
  • 2 grote appels, geschild en in stukjes gesneden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante bakvorm met losse bodem van 20 cm met bakpapier. Vet het bakpapier in. Meng de melk, cognac en azijn in een kom. Zeef de bloem, soda, zout en kruiden in een andere kom. Meng de boter en suiker met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren en de melasse toe. Voeg nu om beurten de natte en droge ingrediënten toe. Meng goed na elke toevoeging. Schil de appels en snij ze in stukjes. Giet de helft van het beslag in de cakevorm en verdeel er de appelstukjes over. Bedek met de rest van het beslag en zet 1 uur in de oven. Bedek de cake met aluminiumfolie als de bovenkant te donker van kleur wordt. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm alvorens hem uit te draaien.

Lees meer over:

Onze partners