Appelbeignets

09/06/11 om 08:48 - Bijgewerkt om 08:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 appelen
  • bloemsuiker
  • 250 gram bloem
  • plantaardig frituurvet of olie om te frituren
  • zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eidooier
  • 1,5 dl niet te koud blond bier
  • 2 dl water
  • 2 eiwitten

Bereidingswijze

Giet de gezeefde bloem in een mengkom en voeg het zout, de olie, de eidooier toe in het midden van het kuiltje. Meng er heel geleidelijk het bier en het water onder. Laat vervolgens 10 minuten rusten. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het onder het deegmengsel. Laat nu een half uur rusten alvorens de bereiding te gaan bakken.

Tip: Halverwege de baktijd keer je de beignets zodat ze aan beide zijden mooi bruin worden. Serveer de hele beignets onmiddellijk zolang ze nog krokant zijn, bestrooid met bloemsuiker.

Lees meer over:

Onze partners