Appel met masker van marsepein

08/06/11 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 appels
  • 200 g marsepein
  • 2 dl coulis van frambozen
  • enkele blaadjes munt
  • 4 bollen ijs.

Broodpudding:

  • 250 g oud wit brood zonder korst
  • 1/2 l melk
  • 4 eieren
  • 2 soeplepels krenten
  • 30 g suiker
  • rum-essence
  • een scheut rum
  • raspsel van een citroenschil

Bereidingswijze

Een broodpap bereiden van wittebrood, melk, citroenschil, krenten, rum-essence, rum, eierdooiers en suiker. De opgeklopte eiwitten door de pap spatelen. De pap in een vuurvaste schaal doen en in de oven tot pudding bakken. De appels in de schil stoven. Het klokhuis uitsteken. De marsepein uitrollen en maskers uitsnijden. De appels vullen met een mengsel van broodpudding. Op iedere appel een masker van marsepein aanbrengen. De appels op borden zetten. De bordspiegel versieren met repen in de pan gebakken en gekarameliseerde broodpudding, blaadjes munt en frambozencoulis. Op iedere appel een bol ijs leggen.

Lees meer over:

Onze partners