Appel-havermoutkoeken

17/08/17 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:17

Appel-havermoutkoeken

© Rinze Vegelien

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 8 à 10 koekjes

50 g zachte boter

75 g donkere basterdsuiker

1 ei

1 granny smith, gewassen en geraspt

75 g bloem

1/4 tl baking soda (zuiveringszout)

135 g havermout

1 granny smith in dunne plakjes

1 el rietsuiker

Optioneel: gehakte pistachenoten of walnoten

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding

Mix de boter en suiker tot ze goed crèmig zijn. Mix het ei erdoorheen.

Meng vervolgens met een spatel de geraspte appel, bloem, baking soda en havermout erdoorheen. Haal er met een lepel schepjes deeg uit en draai er met natte handen balletjes van. Plet die tussen je handen.

Leg de balletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Op de bovenkant van ieder koekje leg je een schijfje appel en optioneel gehakte pistachenootjes of walnoten. Bestrooi die met een beetje rietsuiker. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin kleuren.

Uit: Wat lunchen we vandaag? - Recepten en inspiratie voor lunchtrommels, feest op school en traktaties, Susan Aretz (Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 24,99 euro. Verschijnt op 12 september.)

Bereidingswijze

Onze partners