Antipasto van gemarineerde groenten

09/06/11 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 50 g raketsla
  • citroensap
  • olijfolie

Voor de worteltjes:

  • 500 g wortelen
  • 50 à 100 ml olijfolie
  • 4 gepelde en gehalveerde tenen knoflook
  • aceto balsamico
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd

Voor de paprika's:

  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 el olijfolie
  • 1 el aceto balsamico
  • verse basilicum

Voor de bonen:

  • 400 g borlottibonen in blik
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 verse rode peper, fijngehakt
  • rasp van 1 citroenschil
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

Schil de wortelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm. Verhit een laagje olie van 0,5 cm in een pan op hoog vuur en bak de wortelen goudbruin in 5 minuten. Voeg knoflook toe na enkele minuten. Sprenkel wat aceto balsamico over de nog warme wortelen en strooi er de pijnboompitten over.

Rooster de paprika's onder de grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een kom en bedek met plasticfolie. Laat de groente 30 minuten rusten en verwijder dan de velletjes en zaadjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Giet er olijfolie en aceto balsamico over en kruid met zout en peper. Laat enkele uren marineren. Voeg basilicum toe vlak voor het opdienen.

Spoel de bonen onder de koude kraan. Voeg de resterende ingrediënten toe aan de bonen en laat alles enkele uren marineren.

Verdeel de groenten over vier borden en werk af met raketsla, die op smaak is gebracht met citroensap en olijfolie.

Onze partners