Anthoi (gevulde courgettebloemen)

10/06/11 om 11:12 - Bijgewerkt om 11:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 30 bloemen van courgette (bij voorkeur 's morgens vroeg geplukt)
  • olijfolie
  • 1 citroen

Vulling :

  • 100 g rauwe vialonerijst (risottorijst)
  • 1 ui
  • 1/2 rauw geraspte aardappel
  • enkele takjes peterselie of dille
  • 1 tomaat
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

De tomaat enkele seconden in kokend water dompelen en huid en zaden verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden en mengen met de rijst, rauw geraspte aardappel, fijngehakte peterselie of dille, peper en zout. De bloemen met deze farce vullen (niet helemaal, want de rauwe rijst zet tijdens het koken uit). De ui fijnsnijden en in een pan doen. De gevulde bloemen op de stukjes ui schikken en besprenkelen met olijfolie, citroensap en water. Aan de kook brengen en een half uur onder deksel op gematigd vuur of in een warme oven laten gaar stoven.

Lees meer over:

Onze partners