Ananasijs met limoen op kaviaar van Tropicana Pineapple & Lime

10/06/11 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

IJs:

  • 4 eidooiers
  • 90 g kristalsuiker
  • 250 ml melk
  • 200 ml Tropicana Pineapple & Lime

Kaviaar van Tropicana (naar keuze):

  • 250 ml Tropicana Pineapple & Lime
  • 1 g natrium alginaat (in de apotheek te verkrijgen)
  • 500 ml water
  • 5 g calciumchloride (in de apotheek te verkrijgen)

Versiering:

  • Ananasblokjes, of
  • Geraspte limoenschil, of
  • Plakjes gedroogd citrusfruit

Bereidingswijze

Maak een crème anglaise: klop de suiker onder de eidooiers tot het een glad en witachtig mengsel vormt. Breng de mengeling aan de kook en giet de helft ervan over het eimengsel. Meng goed en giet alles weer in de kookpan. Verwarm zachtjes tot het een mooie saus wordt. Let op: de saus mag niet koken!

Laat afkoelen en giet in een ijsmachine (Paco-jet).

Voor de kaviaar van Tropicana, klop het alginaat onder de Tropicana Pineapple & Lime. Klop het chloride onder het water.

Laat het vruchtensap met het alginaat druppel per druppel in het water vallen en laat ongeveer 15 seconden rusten.

Haal de kleine balletjes eruit en leg ze in koud water.

Laat uitlekken en zet in de koelkast.

Verdeel de kaviaar over glazen of borden en leg er een bolletje ijs op. Versier de glazen of borden met ananasblokjes, limoenschil of een plakje gedroogd citrusfruit.

Onze partners