Ananascompote met yoghurt en granité van ingemaakte kersen

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 kg ingemaakte kersen op sap
  • 1 dl kirsch
  • 50 g suiker
  • 1 ananas
  • boter
  • 1 el suiker
  • 1 liter volle yoghurt
Bereiding
  1. Mix met een staafmixer de ingemaakte kersen – pas op voor pitten! – met de kirsch en giet door een fijne zeef. Warm het sap op tot net tegen het kookpunt en meng de suiker eronder. Laat afkoelen in een brede ovenschotel en zet nadien in de diepvries. Roer elke 30 min. om met een vork. Hoe meer je roert, hoe fijner de ijskristallen en dus de granité wordt.
  2. Schil de ananas en snij in fijne stukken. Stoof gaar in boter met een scheut water – gedurende ongeveer 30 min. – en een eetlepel suiker. Mix nadien tot een grove compote. Laat afkoelen.
  3. Verdeel de ananascompote over de borden. Lepel in het midden de yoghurt en werk af met de granité.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content