Amandelpudding met rozijnen en pistachenoten

29/11/17 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:43

Amandelpudding met rozijnen en pistachenoten

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 20 cl room
  • 75 g amandelschilfers
  • 1 el rozenwater
  • 3 el maiszetmeel
  • 40 cl amandelmelk
  • 4 el honing
  • 1 tl citroensap
  • 2 el gele rozijnen
  • 2 el gedopte geroosterde pistachenoten

Bereiding

Splits de eieren. Roer de eierdooiers,de room, de amandelschilfers, hetrozenwater en het maiszetmeeldoor elkaar in een kom. l Breng deamandelmelk in een pan aan de kookmet de honing. Giet al roerend inde kom en giet het geheel weer inde pan. Laat al roerend indikken oplaag vuur. l Klop de eiwitten stijf methet citroensap. Spatel voorzichtigdoor de amandelpudding, dek af enzet minstens 1 uur koel weg. l Verdeelde amandelpudding over schaaltjesen werk af met de gele rozijnen en depistachenoten.

Onze partners