Amandelkoek met kriekjes

09/06/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 6 tot 8 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram kriekjes op siroop

Voor het zanddeeg:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 1 eierdooier
  • Zout
  • 3 eetlepels water

Amandelroom:

  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 eetlepels amandelpoeder
  • 5 eetlepels room
  • 1 ei
  • 1 stijfgeklopt eiwit

Bereidingswijze

1. De ingrediënten voor het deeg niet samen kneden maar met de vingertoppen bewerken en vermengen. In een bal rollen en vervolgens over de beboterde taartvorm verdelen. Met een vork de bodem doorprikken. 10 minuten in een warme oven (stand 6, 180°C) plaatsen.

2. De amandelroom bereiden. Hiervoor de poedersuiker, de bloem, het amandelpoeder, de room en het ei dooreen mengen en daarna een stijfgeklopt eiwit toevoegen.

3. De uitgelekte kriekjes mét pit over de gebakken taartbodem verdelen en overgieten met de amandelroom.

Opnieuw 30 minuten in de oven plaatsen. Lauw laten worden en uit de vorm halen.

Lees meer over:

Onze partners