Agar-agar van druivensap met kruidenmengeling

08/06/11 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 5-6 dl druivensap (of appel-kersensap)
  • kruidenmengeling voor warme wijn (of kruidnagel, kaneel, vanille, gedroogde sinaasappelschil...)
  • 8-10 g agar-agarpoeder (in dieetwinkels)
  • 100 g bosaardbeien (of frambozen)

Bereidingswijze

Verwarm het fruitsap met de kruidenmengeling (in een builtje of infusiezakje). Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten trekken, afhankelijk van de hoeveelheid kruiden. Haal de kruiden eruit, verwarm het fruitsap tot 90°C en strooi er de agar-agar in. Roer goed. Giet dan in vier borden een laagje van het mengsel (ongeveer 5 mm dik). Schik de aardbeien erbovenop en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Omdat agar-agar bindt op 80°C, zal dat niet lang duren.

Men kan dit 'dieettoetje' zo opdienen of de gelatinepudding in blokjes snijden en serveren als garnituur bij ijs of sorbet.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners