Agar-agar van druivensap met kruidenmengeling

08/06/11 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 5-6 dl druivensap (of appel-kersensap)
  • kruidenmengeling voor warme wijn (of kruidnagel, kaneel, vanille, gedroogde sinaasappelschil...)
  • 8-10 g agar-agarpoeder (in dieetwinkels)
  • 100 g bosaardbeien (of frambozen)

Bereidingswijze

Verwarm het fruitsap met de kruidenmengeling (in een builtje of infusiezakje). Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten trekken, afhankelijk van de hoeveelheid kruiden. Haal de kruiden eruit, verwarm het fruitsap tot 90°C en strooi er de agar-agar in. Roer goed. Giet dan in vier borden een laagje van het mengsel (ongeveer 5 mm dik). Schik de aardbeien erbovenop en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Omdat agar-agar bindt op 80°C, zal dat niet lang duren.

Men kan dit 'dieettoetje' zo opdienen of de gelatinepudding in blokjes snijden en serveren als garnituur bij ijs of sorbet.

Onze partners