Advocaat-kwarktaart met perzik

08/06/11 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor een taart voor 6:

  • 200 g bastognekoeken (Lu) of biospeculaaskoeken
  • 50 g boter of margarine
  • 4 el abrikozenjam zonder suiker
  • Â1/2 el olie
  • 6 blaadjes gelatine (± 10 à 12 g)
  • 1 blik halve perziken (netto 820 g)
  • 3 el sinaasappelsap
  • 450 g magere kwark
  • 1 dl advocaat
  • 100 g fijne (bio)suiker
  • Â1/4 l slagroom

Versiering:

  • munt
  • eventueel druppels advocaat op de bordspiegel

Bereidingswijze

Maal de bastognekoeken fijn in de blender van de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze met de deegroller.

Smelt de boter in een pannetje zonder te laten bruinen. Roer de boter en twee eetlepels abrikozenjam door de koekkruimels.

Vet een springvorm (diameter 24 cm) in met olie. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan.

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Laat intussen de perziken uitlekken. Snij de helft in kleine stukjes en de andere helft in dunne schijfjes. Meng de perzikstukjes in een kom met 2 eetlepels abrikozenjam.

Verdeel ook deze mengeling over de taartbodem. Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend, van het vuur af, op in het hete sap.

Doe de kwark, advocaat, suiker en het gelatinemengsel in een kom. Roer alles goed door elkaar. Klop in een andere kom Â1/4 liter slagroom met de rest van de suiker stijf. Schep de slagroom door het kwarkmengsel. Verdeel het mengsel over de taart en strijk de bovenkant glad.

Laat de taart ca. 4 uur in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Garneer de bovenkant van de taart met perzikschijfjes en serveer als taartpunt of steek twee rondjes uit en zet ze op elkaar.

Onze partners