Achenseeforel, rode bieten en wasabi

05/08/14 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:34

Geef je waardering

Achenseeforel, rode bieten en wasabi

Ingrediënten

  • Ingrediënten Achenseeforel
  • 2 st. alpenforellen, gefileerd en ontgraat
  • Forelkaviaar
  • Ingrediënten rode bieten
  • 250 g rode bieten, voorgekookt, geschild
  • 100 ml rode bietensap
  • 50 ml ananassap
  • 2 st. steranijs
  • 1 kaneelstok
  • 20 g bruine suiker
  • 25 g koude boter
  • 25 g bruine boter

Kruiden: zout, peper, citroensap, komijn

  • Ingrediënten wasabipuree
  • 200 g bloemaardappelen
  • 150 ml room
  • 20 g boter
  • 50 g bladspinazie
  • 1 tl wasabipasta

Bereidingswijze

Bereiding Achenseeforel

Kruid de filets met zout en peper en braad de vis op de zijde van het vel aan in olijfolie.

Bereiding rode bietenpuree

Rode bieten in blokjes snijden en samen met de sappen, kruiden en bruine suiker ongeveer 30 minuten laten sudderen. Neem de kruiden weg en meng alles met boter tot een fijne puree. Zeven en met zout, peper, citroensap en komijn op smaak brengen.

Bereiding wasabipuree

Kook de aardappelen in zout water tot ze zacht zijn en giet ze af. Zeef de aardappelen en laat ze opnieuw opkoken met de room terwijl u blijft roeren. Met koude boter hechten. Bladspinazie kort blancheren, afschrikken met koud water en fijn mixen. Roer tot slot de spinazie en wasabipasta door de puree.

Onze partners