Abrikozentaart met hazelnoten

09/06/11 om 16:01 - Bijgewerkt om 16:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6-8 personen:

  • 125 g bloem
  • zout
  • 60 g koude boter
  • 1 el suiker
  • 1 eierdooier
  • melk

Voor de vulling:

  • 75 g zachte boter
  • 75 g suiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g hazelnotenpoeder
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 1 el frangelico (hazelnotenlikeur)
  • 1/2 kg abrikozen
  • 25 g suiker
  • 4 bollen speculaasijs

Bereidingswijze

Maak een korstdeeg met de bloem, een snuif zout, de boter, suiker, eierdooier en een beetje melk. Laat het deeg 1 uur rusten alvorens er een taartvorm van 22 cm mee te bekleden. Bak het deeg 20 minuten blind op 180°C. Bestrijk het deeg met melk en bak nogmaals 10 minuten. Roer de boter en suiker voor de vulling schuimig. Voeg het notenpoeder, ei, de bloem en likeur toe. Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Verdeel het beslag over het gebakken deeg en schik er de abrikozen op. Besprenkel met de suiker en bak 1 uur en 15 minuten. Laat de taart 10 minuten rusten alvorens uit de vorm te halen. Dien op met het speculaasijs.

Lees meer over:

Onze partners